Recreatief kickboksen

Kickboxing Institute Nijmegen is dé kickboksclub waar je alleen recreatief kickbokst. Geen wedstrijdvechters! Wij staan voor veilig, verbroederend en vrij en bieden een toegankelijke en positieve plek waar iedereen zich veilig voelt. Wij bieden intensieve, uitdagende en gevarieerde workouts aan.

VR57647-scaled-1

onze workouts

Trainingsdoelen behalen met recreatief kickboksen

Tijd om aan de slag te gaan met je trainingsdoelen? Dan is Kickboxing Institute (ook wel KI) Nijmegen de plek voor jou. Kickboksen is de meest effectieve manier om gezonder te worden. Met gezonder worden bedoelen we: meer conditie, afvallen, sterker worden, moteriek verbeteren, minder stress ervaren, meer zelfvertrouwen en sterker in je schoenen staan. Recreatief kickboksen is supereffectief voor lichaam en geest.

Image 1

My Heavy Bag

Tijdens de les My Heavy Bag train je voornamelijk op een bokszak (vandaar de naam: My Heavy Bag). Je kan het zien als een effectieve conditietraining waarin je verschillende combinaties gaat maken op de bokszak. De combinaties bestaan uit stoten, trappen en/of knieën. Tijdens My heavy Bag wissel je combinaties op de bokszak af met oefeningen van je eigen lichaamsgewicht (functionele oefeningen). Voor My Heavy Bag heb je geen geweldige techniek nodig, maar wel doorzettingsvermogen! De les is dan ook voor elk niveau.

My Skills

My Skills voor elk niveau. Van beginner tot gevorderden. De basis tijdens My Skills is het verbeteren van je kickbokstechniek. Zo leer je verschillende ‘combinaties’, dit wil zeggen een reeks van een bepaald aantal stoten, trappen en/of knieën. Uiteraard begeleiden onze trainers je goed tijdens de combinaties zodat je deze technisch gezien goed uitvoert. De focus ligt op de kickbokstechniek. Los van het leren van verschillende combinaties ga je ook leren hoe je kan bewegen tijdens het kickboksen. Denk hierbij aan: afstand overbruggen, een counteraanval in zetten en timing.

Tijdens My Skills is er ook de mogelijkheid om rustig te sparren. Dit is alleen voor deelnemers die hier zelf aan toe zijn en absoluut niet verplicht. Een effectieve en educatieve les voor elk niveau!

Image 1
Image 1

My Rounds

Trainen in een rondje! De naam zegt het al: My Rounds is een circuittraining die bestaat uit verschillende rondes waarin je verschillende oefeningen doet. Een superleuke les, met veel afwisseling. We beloven dat je, je niet gaat vervelen! Iedere ronde heeft een bepaalde tijdsduur en aan jou de taak om het vol te houden. Je gaat verschillende elementen ervaren: van kickboksen tot oefeningen met je eigen lichaamsgewicht. Tijdens My Rounds gebruik je verschillende attributen, denk hierbij aan: een Kettlebell, Sand-Bag en bijvoorbeeld een Plyo Box. Alle oefeningen zijn gericht op de ontwikkeling van verschillende spiergroepen die tijdens kickboksen worden belast. Ook verbetert je mobiliteit en lenigheid tijdens My Rounds! Ga jij de uitdaging aan?

Personal Kickbokstraining

Kickboxing Institute Nijmegen biedt de mogelijkheid om privéles te krijgen in kickboksen van een professionele trainer. Of het nu gaat om techniek verbeteren of om je conditie te verbeteren, het maakt niet uit. Onze Personal Kickbokstrainer staat altijd voor je klaar. Word fitter en sterker dan je ooit bent geweest. Sta positiever en krachtiger in het leven door je goede shape en toegenomen zelfvertrouwen.

2 vrouwen die elkaar de vuisten aantikken voor een kickboks training

Kickboxing Institute Nijmegen

Fight to learn

Vraag een proeftraining aan